[ad_1]
به تصویب شفافجو بایدن ، رئیس جمهور دموکرات در جریان مبارزات انتخاباتی خود شعارهای بلندپروازانه ای را برای تغییر در سیاست خارجی آمریکا سر می داد که ظاهراً تنها چند ماه پس از روی کار آمدن ترامپ ، راه او را دنبال می کرد.
به عنوان مثال ، او در ابتدای دوره مسئولیت خود قول داد که تمام تلاش خود را برای تمدید توافق نامه استارت با مسکو و کاهش تنش بین ایالات متحده و روسیه از طریق مذاکره انجام خواهد داد. اما بعد از آن بود که رویکرد بایدن نسبت به روسیه چنان شدید و خصمانه شد که می توان گفت حتی در دوران ترامپ ، تقابل دو کشور هرگز آنقدر جدی نبوده است. عناصری مانند حمایت کامل آمریکا از الکسی ناوالنی و افزایش آموزش نظامی واشنگتن و ناتو در دریای سیاه برای حمایت از اوکراین در برابر روسیه ، وخیم شدن روابط بین مسکو و واشنگتن را نشان می دهد.
با تمام سختگیری های ظاهری رئیس جمهور جدید آمریکا در قبال مسکو ، س theال این است که آیا رویارویی دولت جدید آمریکا با روسیه اینقدر جدی است یا بایدن به دنبال اطمینان از مهار روسیه است ، به استثنای روسیه. از یک مشکل مهم دیگر در زمینه سیاست خارجی رنج می برید؟!
اما شاید مهمترین مسئله این باشد که نشست روسای جمهور آمریکا و روسیه در سوئیس مهمترین موضوع روابط دو کشور است که علیرغم سلام دو کشور در این نشست ، در سخنرانی کرملین نیز بسیار خوش بینانه است. و کاخ سفید وجود ندارد.
این بدبینی در روز جمعه به اوج خود رسید ، وقتی دو طرف اعلام کردند پوتین و بایدن ، علی رغم روش معمول ، یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک پس از نشست برگزار نمی کنند و هر یک کنفرانس های مطبوعاتی خود را برگزار می کنند.
پیش بینی می شود موضوعاتی مانند حقوق بشر ، کنترل سلاح های هسته ای ، مسئله اوکراین ، حملات سایبری و اتهامات مداوم آمریکا علیه روسیه برای مداخله در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در دستور کار واشنگتن برای هدایت دو رئیس جمهور باشد.
جو بایدن در اولین سفر خود به انگلیس در روز چهارشنبه هفته گذشته گفت که موضوع ثبات هسته ای استراتژیک و تنش های منطقه ای از جمله موضوعاتی است که وی با پوتین گفتگو خواهد کرد. وی همچنین گفت که رئیس جمهور روسیه را در مورد حقوق بشر تحت فشار قرار خواهد داد.
خبرگزاری روسی اینترفاکس نیز گزارش داد که بایدن در آخرین کیفرخواست خود علیه روسیه ، مسکو را به شرکت در حملات سایبری علیه کارخانه های فعال در صنایع گوشتی آمریکای شمالی و استرالیا متهم کرد.
با این حال ، رابرت لگولد ، استاد دانشگاه کلمبیا معتقد است که علیرغم سیگنال های مخرب دو طرف علیه یکدیگر ، مسکو و واشنگتن هدف مشترکی دارند که ثبات در روابط دو جانبه است.
این کارشناس روسی همچنین بر اهمیت مذاکرات ژنو بین دو رئیس جمهور تأکید کرد و گفت: موضوع کنترل استراتژیک تسلیحات هسته اصلی گفتگوهای دو کشور در سوئیس خواهد بود.
از سوی دیگر ، انتخاب سوئیس به عنوان یک کشور بی طرف که تحریم های غرب علیه روسیه را که از سال 2014 علیه مسکو اعمال می شود ، نپذیرفته است ، علامت مثبتی برای اثربخشی مذاکرات است. پیش از این ، سوئیس در نوامبر 1985 میزبان رهبران دو ابرقدرت جنگ سرد ، ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی بود ، در آن زمان مذاکرات میان میخائیل گورباچف و رونالد ریگان به نتیجه بسیار مطلوبی منجر شد. کنترل سلاح های هسته ای دنبال شد.
البته ژنو یک بار دیگر میزبان جلسه وزیران خارجه وقت ایالات متحده و روسیه هیلاری کلینتون و سرگئی لاوروف در سال 2009 بود که در آن کلینتون با جعبه “Re” روی جعبه زرد ابراز علاقه کرد. واشنگتن برای بهبود روابط با روسیه به لاوروف هدیه داده است.
این نقش سنتی ژنو در بهبود روابط واشنگتن و مسکو پس از پایان جنگ سرد می تواند به معنای تغییر یا حتی یک نقطه عطف در روابط دو کشور باشد.
جنگ سرد جدید بین واشنگتن و چین
اما نکته دیگری که به طور بالقوه می تواند روسیه را از کانون توجه واشنگتن منحرف کند ، مسئله چین و جنگ تجاری بین واشنگتن و پکن است که برخی تحلیلگران آن را جنگ سرد جدید می نامند. در حقیقت ، آنچه مسلم است این است که در این زمان ، تهدید روسیه هرگز بیشتر از تهدید چین علیه ایالات متحده نبوده است ، و واشنگتن ترجیح می دهد مقابله کند و سعی کند قدرت چین را محدود کند. موضوعی که بایدن در اجلاس اخیر G7 در انگلیس به صراحت به آن پرداخت ، در واقع یکی از موضوعات اصلی در دستور کار بود.
بایدن با ایده متقاعد کردن رهبران سایر کشورهای صنعتی جهان برای تشکیل جبهه ای متحد در برابر چین ، وارد اجلاس G7 شد. ایندیپندنت گزارش داده است که جو بایدن ، رئیس جمهور ایالات متحده ، رهبران هفت گروه از هفت کشور صنعتی را تحت فشار قرار داده است تا علیه ادعاهای حقوق بشر واشنگتن علیه چین صحبت کنند.
بایدن امیدوار است كه حامیانی را برای محكوم كردن چین به دلیل اتهامات خود در مورد حقوق بشر ، از جمله ادعاهای سكوب در هنگ كنگ ، سرکوب اویغورها ، مانورهای نظامی چین در دریاهای جنوب و شرق چین و استفاده از فشار مالی برای انتقام از منتقدان تشکیل دهد.
بایدن از زمان ورود به کاخ سفید در ژانویه گفته است که یکی از اهداف وی همکاری با متحدان آمریکا برای مهار چین است.
در همین راستا ، رهبران هفت کشور صنعتی معروف به گروه هفت ، در جلسه اخیر در انگلیس توافق کردند که یک برنامه سرمایه گذاری گسترده در زیرساخت ها را در کشورهای در حال توسعه راه اندازی کنند.
جو بایدن ، رئیس جمهور آمریكا اظهار داشت كه می خواهد ابتكار زیرساخت جدید جهانی جایگزین بهتری برای برنامه چین باشد. در همین راستا ، ایالات متحده خواستار اتحادی جدید برای رقابت با هزینه های چین در زیر ساخت های کشورهای در حال توسعه است.
[ad_2]